Sponsored Links
Get Update Alert

Get Updates For TET Exam


Please Enter Your

E-mail Address:



Assam Secondary TET General English Sample Paper

Assam Secondary TET General English Sample Paper 2016.

 

Assam Secondary Teacher Eligibility Test  2016  For  Secondary School Teachers Recruitment Assam Secondary TET General English  Model Question Papers 2016 Assam Secondary TET General English  Sample Question papers (Assam Secondary TET General English ) Mock Test Question Paper for 2016 Exam, This Assam Secondary TET General English  Question are based on the syllabus but here some of the question may out of syllabus, just for your better exam Assam Secondary TET General English  Exam preparation.

Assam Secondary TET General English Sample Paper 2016

 

Directions: Read the poem given below and answer the questions that follow (Q. No. 84 to 88)
by selecting the most appropriate option.

 

On A Tired Housewife

Here lies a poor woman who was always tired,

She lived in a house where help wasn’t hired:

Her last words on earth were: ‘Dear friends,

I am going

To where there’s no cooking, or washing, or sewing,

For everything there is exact to my wishes,

For where they don’t eat there’s no washing

of dishes.

I’ll be where loud anthems will always be ringing,

But having no voice I’ll be quit of the singing.

Don’t mourn for me now, don’t mourn for me never,

I am going to do nothing forever and ever.’

 


1. The woman described in the poem

(A) Lived in her own house

(B) Worked in the house of a rich man

(C) Was very busy doing chores

(D) Was no more

Ans: (D)

 

2. The woman was always tired because

(A) She did all the household work without any elp

(B) She had hardly anything to eat

(C) She was physically very weak

(D) She was suffering from a serious ailment

Ans: (A)

 

3. The woman wanted to go to a place where

(A) People would take good care of her

(B) People would sincerely mourn for her

(C) People didn’t sing or dance

(D) People didn’t cook, wash or sew

Ans: (D)

 

4. The woman’s account in the poem shows

(A) How a woman can escape from work

(B) How we should help each other

(C) How overworked a housewife is

(D) That there is no work in heaven

Ans: (C)

 

5. ‘For everything there is exact to my wishes,’ In this line, the word ‘exact’ can be interpreted to mean

(A) According

(B) Leading

(C) Contrary

(D) Contributing

Ans: (A)

6. Fill in the appropriate determiner: The ring is made of _______ gold.

(A) The

(B) A

(C) X (no determiner)

(D) Any

Ans : (C)

 

7. Choose the word with the correct spelling.

(A) Happenned

(B) Hapenned

(C) Happened

(D) Hapened

Ans: (C)

 

8. Fill in an appropriate determiner: _____ first item in today’s programme is a song.

(A) The

(B) A

(C) Any

(D) Some

Ans: (A)

 

9. Complete the sentence by putting an appropriate determiner: You should always carry _______ umbrella with you.
(A) A

(B) An

(C) Any

(D) A few

Ans : (B)

 

10. Fill in the appropriate determiner:

I have not got _____ money in my bank account.

(A) Any

(B) A

(C) A few

(D) Few

Ans: (A)

 

11. Identify the correct form of the adverb to fill in the blank. I have told you _______

(A) Twice

(B) Many many times

(C) One time

(D) Two times

Ans: (A)

 

12. Supply the correct form of the verb in the following sentence: She ___________ a new dress last week.

(A) Has bought

(B) Has been buying

(C) Buys

(D) Bought

Ans: (D)

 

13. Manjit said to Anisha, “Could you please open the window?”

In the above sentence Manjit is –

(A) Asking a question

(B) Giving an instruction

(C) Offering advice

(D) Making a request

Ans : (D)

 

14. Supply the correct form of the verb ‘remember’ in the following sentence: I ______ your name.

(A) Am remembering

(B) Remember

(C) Was remembering

(D) Have remember

Ans: (B)

 

15. Choose the set of words which are in the alphabetical order.

(A) Celebration, celebrity, center centimeter

(B) Celebration, celebrity centimeter, center

(C) Celebrity, centimeter celebration, center

(D) Center, centimeter, celebrity celebration

Ans: (A)

Similar Pages….

 Assam Secondary TET Model Question Paper 2014

 1. General Studies Model Paper Download
 2. Pedagogy Sample Paper Download
 3. Current Affairs Question Paper Download
 4. General English Model Paper Download

 

Similar Pages….

Click Here to Submit Your Comment


Submit your review

Sir,kindly send me a sample paper of madrassa tet of assam for the post A.T.H.S.

Nov 11, 2014 by Anonymous

Sir,kindly send me a sample paper of madrassa tet of assam for the post A.T.H.S.


It's really helpful but we need more.

Jan 03, 2014 by Anonymous

It's really helpful but we need more.


This type of question-set are good for practice. we want some more...

Oct 29, 2013 by Anonymous

This type of question-set are good for practice. we want some more...


Plz Sir Can U Sent Me Marathi Medium Question Paper II Question Paper My Mail Jagtap.santosh167@gmail.com

Oct 23, 2013 by Anonymous

Plz Sir Can U Sent Me Marathi Medium Question Paper II Question Paper My Mail Jagtap.santosh167@gmail.com


Teachers Eligibility Test (TET) 2012-13 , USA 5.0 5.0 4 4 Sir,kindly send me a sample paper of madrassa tet of assam for the post A.T.H.S.
Updated: July 18, 2016 — 1:12 pm
© 2014
TET Books (Paper I and Paper II) NOW in stock -
Buy Now