Sponsored Links
Get Update Alert

Get Updates For TET Exam


Please Enter Your

E-mail Address:



Assam Secondary TET General Studies Sample Paper

Assam Secondary TET General Studies Sample Paper 2016

Assam Secondary Teacher Eligibility Test  2016  For  Secondary School Teachers Recruitment Assam Secondary TET General Studies  Model Question Papers 2014 Assam Secondary TET General Studies  Sample Question papers (Assam Secondary TET General Studies ) Mock Test Question Paper for 2014 Exam, This Assam Secondary TET General Studies  Question are based on the syllabus but here some of the question may out of syllabus, just for your better exam Assam Secondary TET General Studies  Exam preparation.

Assam Secondary Teacher Eligibility Test  2014 exam Model Paper 2014 will help all the students for their Assam Secondary TET General Studies  exam preparation, here the Assam Secondary TET General Studies  Sample question 2014 are MCQ i.e multiple choice question answers, if this Assam Secondary TET General Studies  Model question paper 2014 in pdf file format you can download it in FREE, if Assam Secondary TET General Studies  Sample Paper 2014 in text format you can download Assam Secondary TET General Studies  page also just Go to menu bar, Click on File->then Save.

31. The Governor of a State is responsible for his acts to

(A) The state legislature
(B) Stage Legislature Assembly
(C) The President
(D) The prime Minister
Ans:
(C)

32.  The formula to find out the literacy rate is
(A) (Total no. of illiterates / Total population above 7 years of age) x 100
(B) (Total no. of literates / Total population below 6 years of age) x 100
(C) (Total no. of literates / Total population above 7 years of age) x 100
(D) (Total no. of literates / Total population above 6 years of age) x 100
Ans : (D)

33. Panchayat Samiti’ is constituted at
(A) City level
(B) Block Level
(C) Village
(D) For a group of village
Ans: (B)

34. In which of the following state is the similar bioreserve located?
(A) Punjab
(B) West Bengal
(C) Orissa
(D) Delhi
Ans:
(C)

35.  A municipal corporation is set up in a city with a population of not less than
(A) 1 lac
(B) 12 lac
(C) 10 lac
(D) 5 lac
Ans:
(C)

36.  Examine the following statements
i) Need not clean toilet daily
ii) White washing of a house to be taken up periodically
iii) Store the garbage in the dustbin only forever
iv) Water and food vessels must be covered with lids
Identify the correct responses from the following options.
(A) i, iii

(B) iii, iv
(C) ii, iv

(D) i, iv

Ans : (C)

 

37. Panchayati Raj has received constitutional status with The ……… Amendment Act
(A)72nd
(B)73rd
(C)74th
(D)75th
Ans:  
(B)

38.  Which of these is the longest?
(A) 90 degree E
(B) 180 degree E-W
(C) 0 degree Meridian
(D) All are equal
Ans: (D)

39. Who of the following was impeached by the British Parliament?

(A) Cornwallis

(B) Charles Clive

(C) Warren Hastings

(D) T.B. Macaulay

Ans : (C)

 

40. The temperature in ‘Visakhapattnam’ is 40°C. The temperature on Mt. Everest at the height of 8,848 mts will be –
(A) 15°C

(B) -12°C

(C) 12°C

(D) -15°C

Ans : (B)

 

41. In which state the first ‘Lok Ayukt’ was appointed?
(A) Rajasthan
(B) Maharashtra
(C) UP
(D) Bihar
Ans:
(B)

42. The Monsoon has well-developed cycles
(A) South and South East Asia
(B) Africa
(C) East United States
(D) North Australia
Ans: (A) 

43.  Right to Constitutional Remedies comes under
(A) Fundamental
(B) Legal Rights
(C) Constitutional Rights
(D) Natural rights
Ans:
(A)

44.  A historical site is a place where

(A) Historians write history

(B) History-loving people gather

(C) Excavation activities are done

(D) Relics of the past are found

Ans : (D)

 

45.  Nagar Panchayats include
(A) Notification Area Committee
(B) Town area Committee
(C) Concurrent list
(D) Residuary powers of Union Government.
Ans: (C)

46.  An ordinary Bill passed by Parliament is returned by the president to Parliament for reconsideration. It is passed again by Parliament without any change.
(A) The Bill will be referred to the Supreme Court
(B) The Bill will automatically laps
(C) The president is free to withhold his assent again
(D) The President shall not withhold his assent
Ans:  
(D)

47. In which one of the following does the subject of cooperative societies fall?
(A) Concurrent List
(B) State list
(C) Union list
(D) Residuary powers of Union Government.
Ans: (D)

48.  Which of the following approaches in teaching social sciences is gaining momentum in recent years?

(A) Discipline based approach

(B) Interdisciplinary approach

(C) Integrated approach

(D) Theme based approach

Ans : (C)

 

49.  Who can suspend Fundamental Rights?
(A) Prime Minister
(B) Chief Justice of India.
(C) President
(D) Parliament
Ans:
(C)

50. Which of the following statements correctly defines the Judicial Review?
(A) The authority of the Courts to punish political offenders
(B) The authority of the Courts to correct the errors of the government
(C) The authority of the Courts to issue various writs
(D) The authority of the Courts to interpret the legality of laws
Ans:
(D)

Similar Pages….

Similar Pages….

Click Here to Submit Your Comment


Submit your review

thank you your valuable guides

Sep 04, 2014 by Anonymous

thank you your valuable guides


please send TET model question paper in kannada medium.

May 21, 2014 by Anonymous

please send TET model question paper in kannada medium.


please let me know at the earliest about the next date of teachers eligibility test.my gmail address is subhabratadhar1@gmail.com

Mar 26, 2014 by Anonymous

please let me know at the earliest about the next date of teachers eligibility test.my gmail address is subhabratadhar1@gmail.com


please let me know at the earliest about the next date of teachers eligibility test

Mar 26, 2014 by Anonymous

please let me know at the earliest about the next date of teachers eligibility test


PLEASE HELP ME FOR ASSAM HIGHER SECONDARY TET 2013

Feb 03, 2014 by Anonymous

PLEASE HELP ME FOR ASSAM HIGHER SECONDARY TET 2013


Please help me about Assam TET Elementary Education Exam 2014 and send your valuable guide to muzahidulislamf.86@gmail.com

Jan 16, 2014 by Anonymous

Please help me about Assam TET Elementary Education Exam 2014 and send your valuable guide to muzahidulislamf.86@gmail.com


I humbly to request you that Please help me for Assam TET Elementary Education Exam,2014 send your valuable guide to gyanosrisingha@gmail.com

Dec 27, 2013 by Anonymous

I humbly to request you that Please help me for Assam TET Elementary Education Exam,2014 send your valuable guide to gyanosrisingha@gmail.com


Please help me about tet.Id-abdulgaffarlove@gmail.com/918253967655

Dec 18, 2013 by Anonymous

Please help me about tet.
Id-abdulgaffarlove@gmail.com/918253967655


deshmukh.asad@gmail.complz aapko agar kuch notes mile to mujhe send karo is ID pe

Nov 10, 2013 by Anonymous

deshmukh.asad@gmail.com
plz aapko agar kuch notes mile to mujhe send karo is ID pe


mujhe koi tet maha exam ya iske bare me jo bhi jankari h plz mujhe is id pr mail kre mohammadimran080@gmail.com

Sep 27, 2013 by Anonymous

mujhe koi tet maha exam ya iske bare me jo bhi jankari h plz mujhe is id pr mail kre mohammadimran080@gmail.com


Very helpful for freshers......Need to enclose more samples....

Sep 08, 2013 by Anonymous

Very helpful for freshers......
Need to enclose more samples....


Teachers Eligibility Test (TET) 2012-13 , USA 4.5 5.0 11 11 thank you your valuable guides
Updated: July 18, 2016 — 1:11 pm
© 2014
TET Books (Paper I and Paper II) NOW in stock -
Buy Now