Sponsored Links
Get Update Alert

Get Updates For TET Exam


Please Enter Your

E-mail Address:



Assam Secondary TET Pedagogy Sample Paper

Assam Secondary TET Pedagogy Sample Paper 2016

Assam Secondary Teacher Eligibility Test  2016  For  Secondary School Teachers Recruitment Assam Secondary TET Pedagogy  Model Question Papers 2014 Assam Secondary TET Pedagogy  Sample Question papers (Assam Secondary TET Pedagogy ) Mock Test Question Paper for 2014 Exam, This Assam Secondary TET Pedagogy  Question are based on the syllabus but here some of the question may out of syllabus, just for your better exam Assam Secondary TET Pedagogy  Exam preparation.

Assam Secondary Teacher Eligibility Test  2014 exam Model Paper 2014 will help all the students for their Assam Secondary TET Pedagogy  exam preparation, here the Assam Secondary TET Pedagogy  Sample question 2016 are MCQ i.e multiple choice question answers, if this Assam Secondary TET Pedagogy  Model question paper 2014 in pdf file format you can download it in FREE, if Assam Secondary TET Pedagogy  Sample Paper 2014 in text format you can download Assam Secondary TET Pedagogy  page also just Go to menu bar, Click on File->then Save.

 

1. In order to promote the process of cooperative learning, the teacher should

(A) Allot individual assignment to each student

(B) Assign group projects

(C) Engage students in debate and discussions

(D) Divide the class into groups of homogeneous ability

Ans : (B)
2. ‘Child-centered’ pedagogy is

(A) Teacher explains the concept by standing in the centre with children encircling her

(B) Teaching as per the desire of a child

(C) To teach children in small child care centers to ensure individual attention

(D) Giving primacy to children’s experiences, their voices, and their active participation

Ans : (D)

 

3. A teacher should have

(A) Knowledge of his subject

(B) Knowledge of teaching methods

(C) Knowledge of students

(D) All the above

Ans: (D)

 

4. Which of the following is a centre point of a lesson plan?

(A) Principal

(B) Teacher

(C) Student

(D) None of the above.

Ans: (C)

 

5. How will teacher try to make teaching social studies in effective and interesting manner?

(A) By using Audio Visual Aids

(B) By giving home work

(C) By illustrating answer

(D) By Telling Jokes

Ans: (A)

 

6. This is an instructional material for a teacher –

(A) Workbooks

(B) Supplementary material

(C) Atlas

(D) Curriculum guides

Ans : (B)

 

7. A teacher has to be adapt a

(A) Communication

 

 

(B) Learning

(C) Acting

(D) Playing many roles.

Ans: (D)

 

8. The activity techniques is

(A) Class-centered

(B) Subject- centered

(C)Student-centered

(D) Teacher-centered

Ans: (C)

 

9. The limitation of the five stage system of Herbert is

(A) Making the student passive

(B) Giving more importance of social studies

(C) Giving less importance to knowledge

(D) Giving less importance e to the teacher

Ans: (A)

 

10. Whenever Possible the teacher should resort to

(A) CAL

(B) Micro Teaching

(C)Team Teaching

(D)All of the above

Ans: (C)

 

11. Which of the following is not an objective to use of audio- visual aids?

(A) Is useful for slow learner

(B) Is useful for brilliant students

(C) Is useful to develop curiosity

(D) Distracts the attention of students from the main topic.

Ans: (D)

 

12. A good textbook is one which essentially includes, besides other special features the following:

(A) Direction to teachers

(B) Direction to examiners.

(C) List of chapters

(D) Practice exercise for doing a lot of homework

Ans: (C)

 

13. The plan meant for evaluating the learning outcomes of the students in the classroom is called –

(A) Unit plan

(B) Year plan

(C) Lesson plan

(D) Subject plan

Ans: (C)

 

14. While teaching an issue sensitive to a particular community, but described in the textbook

(A) The teacher should ask students to make notes on these in the library or at home

(B) The teacher should explain the concept with sensitivity and firm commitment while respecting the dignity of all students

(C) The teacher should write to the authorities to omit the contentious topic from the curriculum

(D) The teacher should respect the textbook and explain the facts as given

Ans : (D)

 

15. While teaching ‘Poverty,’ which strategy would be most appropriate?

(A) Ask students to read from the textbook and explain the difficult words

(B) Prepare notes and deliver and good lecture

(C) Give hand-outs to students and explain

(D) Engage students in debate and discussions

Ans : (D)

 

16. The Third   important element of education besides teacher and students is

(A) Syllabus

(B) Curriculum

(C) School Building

(D) None of the above

Ans: (A)

 

17. Attempt to test students abilities to interpret data organize ideas and describe events is seen in

(A) Objective tests

(B) Oral Test s

(C) Essay type tests

(D) None of the above

Ans:(C)

 

18. ‘Team Teaching’

(A) Is a way out to manage with the shortage of teachers?

(B) Encourages healthy competition among teams of teachers in a school

(C) Involves small teams of students as per their ability

(D) Involves teams of teachers to optimize resources, interest and expertise

Ans : (D)

 

19. Remedial teaching as part of formative assessment means

(A) Diagnosing and addressing gaps in learning

(B) Extra coaching by tutors

(C)Teaching beyond the textbook

(D) Teaching for gifted student

Ans: (A)

 

20. Classroom teaching should be

(A)Intense

(B) Easy

(C) Inter-active

(D) One sided

Ans: (C)

Similar Pages….

Similar Pages….

Click Here to Submit Your Comment


Submit your review

Plz update question and answer from Arabian history

Sep 09, 2014 by Anonymous

Plz update question and answer from Arabian history


Sir, given examples are not sufficient, so please give us some more example about the content.

Feb 07, 2014 by Anonymous

Sir, given examples are not sufficient, so please give us some more example about the content.


Sir Kindly send me these and few other mcqs on pedagogy ashadjamil99@yahoo.com

Jan 18, 2014 by Anonymous

Sir Kindly send me these and few other mcqs on pedagogy ashadjamil99@yahoo.com


These question are very helpful.Please send me valuable details to muzahidulislamf.86@gmail.com

Jan 16, 2014 by Anonymous

These question are very helpful.Please send me valuable details to muzahidulislamf.86@gmail.com


questionns are very helpful..............nice

Jan 05, 2014 by Anonymous

questionns are very helpful..............nice


excelent questions abroad our mind

Jan 04, 2014 by Anonymous

excelent questions abroad our mind


these questions are very helpful for preparing any academic examination....like NET,TET.....

Jan 04, 2014 by Anonymous

these questions are very helpful for preparing any academic examination....like NET,TET.....


Its give the direction for study its helpful for our sucess thanx

Nov 18, 2013 by Anonymous

Its give the direction for study its helpful for our sucess thanx


I like so much this type of question because well minded Questions.....

Sep 20, 2013 by Anonymous

I like so much this type of question because well minded Questions.....


good questions...but a few questuons r confusing

Jul 30, 2013 by Anonymous

good questions...but a few questuons r confusing


Great Web site............... Nice Work . Very Helpful

Jun 16, 2013 by Anonymous

Great Web site............... Nice Work . Very Helpful


such a very helpful now these days

Jun 04, 2013 by Anonymous

such a very helpful now these days


Teachers Eligibility Test (TET) 2012-13 , USA 4.5 5.0 12 12 Plz update question and answer from Arabian history
Updated: July 18, 2016 — 1:12 pm
© 2014
TET Books (Paper I and Paper II) NOW in stock -
Buy Now